Spaghetti alla carbonara

Printer venlig version
Spaghetti alla carbonara

Beskrivelse

Den originale spaghetti alla carbonara opskrift siges at stamme fra Lazio-regionen, der blandt andet er hjemsted for Italiens hovedstad, Rom.

Opskriften er utrolig enkel - den indeholder kun få, lettilgængelige ingredienser og den tager kun ganske kort tid at lave.

Ingredienser

200gPancetta eller bacon (i fine terninger)
1⁄2 Rød chilipeber (finhakket)
400gSpaghetti
4spskPecorino ost (reven)
4 Æggeblommer
1drysSalt og friskkværnet peber
2spskParmesanost (friskreven)
Til
Personer
Tilberedningstid20 minutter

Fremgangsmåde

1. Bland pancetta (eller bacon) og chilipeber på en pande og steg det ved svag varme, til noget af fedtet er smeltet af. Skru op for varmen og lad kødet stege brunt.

2. Bring en stor gryde saltet vand i kog og kog spaghettien al dente. Gem et skvæt kogevand og lad den dryppe af i et dørslag.

3. Bland pecorinoen med kogevandet. Tilsæt æggeblommerne, salt og masser af peber og rør rundt med en gaffel.

4. Hæld bacon- og æggeblandingerne over spaghettien og bland godt. Drys med parmesanost og servér.