Spaghetti alla carbonara

Kommentarer

2 comments posted
Endnu en 'bastardisering' af

Endnu en 'bastardisering' af en ellers herlig ret. 'Carbonara' henviser direkte til den bedste oversættelse: 'Kulsvirens pasta/spaghetti'.

Netop bag 'Campo di Fiori' i Rom ligger 'Via Carbone' (iøvrigt side om side med 'snedkerens'. 'skrædderens'... -gade), sådan som det var kotyme i datidens Europa - se blot på gadenavne i København/DK

Så carbon = kul (støv). Og som principperne for ærligt håndværk,  er denne opskrift baseret på det aller-enkleste: pasta (kort eller lang), et helt æg! (der er sgu ingen, der står og separerer æg - dette er en simpel ret - skulle hviden måske gemmes til marengs - det er jo idioti?!) OG peber!!! I rå mængder! Og ikke nogen form for anden peber! Sort peber! Som kulstøv!

Stort kompliment for at fremhæve brug af pancetta! Som i al italiens mad er det kvaliteten af d få ingredienser, som gør ALT!  Dansk bacon kan gå an... Som ikke må brune, men kun lige gennemsteges.

Hele hemmeligheden ved (tilberedningen af) denne ret er, at man sikrer sig at pastaen er tilstrækkelig afkølet - giv den en ultrakort tur under den kolde hane inden pasta, æg og pande-indhold blandes!

Således lægger ægget sig rundt om pastaen (som en frakke) istedet for at koge ind i pastaen. Det er netop derfor, at fløde mm. er HELT FORKERT. Spaghetti Carbonara er en fattigmands ret, den hører til Umbria og alt syd for Rom og har derfor intet at gøre med de mælke/fløde-baserede retter fra fx. Bologna...

Buon Appetito

 

Posted by Anonym (ikke efterprøvet) on søn, 08/04/2012 - 19:32
Ha-ha. Det' sgu for dumt - at

Ha-ha. Det' sgu for dumt - at skulle give svar på sit eget indlæg. Men nu har jeg været inde på selveste http://www.ristorantelacarbonara.it/la-nostra-storia.html La Carbonaras hjemmeside og selv de kan ikke finde forklaringen. Jeg har selvfølgelig spist der, men ligeså meget som jeg elsker Campo de Fiori og hele kvarteret, må jeg indrømme at netop "La Carbonara" er blevet lidt af en 'tourist-trap'. 

Og det kan tilmed være. at der ikke engang er en 'Via Carbone' bag Campo de Fiore, men jeg kan forsikre om, at gaderne bag er fyldt med snedkere, småhandlende og flere gode bar'er og små og bedre restauranter end på det desværre lidt turistede Campo.

 

Jeg vil imidlertid holde mig til min oprindelige inspiration, som er den uforlignelige Elisabeth David og hendes forklaring: kul=carbon=sort peber. 

I Lige til venstre for La Carbonara ligger 'Forno' - den mest fantastiske (pizza)bager. 2 meter lange pizzaer hives ind og ud af dybe ovne og man siger bare:"giv mig en halv meter!". "Ma fan...!"  Svært ikke at elske!. http://www.fornocampodefiori.com/main.php

Og så dette google-oversatte indlæg fra en indædt romer: 

i mit kvarter så jeg et lille sted med god mad og pizza med skive ved døren han hang følgende tegn: "Carbonara Dag 17 Torsdag - 3 forslag til carbonara hele dagen"

Epidemien er begyndt ... :)

Posted by PointTaken (ikke efterprøvet) on søn, 08/04/2012 - 21:18
 
EmediateAd